+359 889 238 674 | +359 879 124 321 | +359 884 163 422 I +359 886 162 080 OFFICE@BAJATOURS.BG

Важна информация

Уважаеми клиенти на Бая Турс ООД,

Моля прочетете информацията по-долу, тя е изключително важна за вашето пътуване.

1. Уверете се, че задграничният ви паспорт или лична карта (при пътуване в страните членки на ЕС) е със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването.

2. Деца под 18г., които пътуват само с единия родител е задължително да представят нотариално заверена декларация на български език от липсващия (единия или двамата) родител, че са съгласни детето им да пътува в чужбина за съответния период и дестинация. Деца, на които един или двамата от родителите са починали трябва да носят копие от смъртният му/им акт. Оригиналната декларация трябва да бъде налична и представяна по време на пътуването на компетентните органи.

3. В някои екзотични дестинации, като Доминиканска Република, Мексико, Израел, Тунис и др., категоризацията на хотелите е извършена на база местни критерии и е възможно да се отклонява повече или по-малко от съществуващите стандарти в Европа (моля обърнете внимание, че няма общоприети световни стандарти!!!). Затова, по възможност, избирайте по-висока категория хотел. Категоризацията на хотелите е извършена от местните компетентни органи и е подадена към “Бая Турс” ООД от тях самите, респективно контрагентите ни в тези държави (приемащи туроператори и турагенции, хотелиери, превозвачи). В този смисъл, “Бая Турс” ООД не би могъл да поставя под съмнение актовете на официалните компетентни органи, като не е оторизиран, нито е в състояние да контролира условията на място в хотела, респективно не би могъл да носи отговорност за евентуални несъответствия.

3.1 Настаняването в хотелите се извършва след 14ч. Само в някои случаи, където е изрично упоменато, е възможно ранно настаняване. Освобождаването на хотелските стаи винаги трябва да бъде извършвано до 12 ч., като е възможно и по-рано.

3.2 При оплаквания, свързани с хигената, храната или други услуги в хотелите, е необходимо да информирате управителя на хотела и нашия представител на място. В случаи на наистина сериозни проблеми е необходимо съставянето на протокол, в присъствие на представител на хотела и на представителя на нашата агенция.

3.3 Моля, информирайте се предварително какво включва празничната вечеря и до колко часа продължава, тъй като е възможно организирането й да е съобразено с местните обичаи, традиции, вярвания и законодателство, като не съответства напълно с българското разбиране на това понятие – на някои места вечерята не включва напитки и шампанско!!!

4. Цените на далечните дестинации (Куба, Мексико, Доминикана, Тайланд, Малайзия и някои други) са подадени към “Бая Турс” ООД в долари и стойностите в лева са образувани според курса в деня на публикуване на цените. При резки промени в курса на долара са възможни промени и в пакетните цени на екскурзиите!

4. Пътуване със самолет – местата в самолета се определят на летището според реда на чекиране на всеки пътник. “Бая Турс” ООД не може да влияе при определянето на местата в самолета, нито носи отговорност за това.

4.1 Определянето на местата в автобусите се извършва според отдалечеността на хотела, който са избрали. Изключения могат да бъдат направени единствено за бременни жени, майки с малки деца, хора с физически или ментални увреждания, възрастни, като те бъдат настанени по-напред в автобуса.

5. В някои от туристическите програми екскурзоводските услуги не са на български език, а на английски или руски език. Това е упоменато в програмата на пътуването. Моля, да се запознаете подробно с нея и да се осведомите предварително (по време на записването) за тази подробност, ако е необходимо.

6. Допълнителните екскурзии не са включени в пакетните цени и се заплащат допълнително, най-често на място – в съответния курорт. Часовете и местата за тръгване на групите се уточняват на място, като са  възможни промени спрямо предварително подадената към нас информация (дати, часове, цени). За осъществяването на екскурзиите “Бая Турс” ООД работи с фирми партньори, които носят пълната отговорност за качеството, организирането и протичането на тези мероприятия. “Бая Турс” ООД подава само допълнителна ориентировъчна информация на туристите, но не организира, нито записва за екскурзиите, като не може да носи и никаква отговорност за тях. При неспазване на предварителните условия по допълнителните екскурзии е необходимо туристите да потърсят правата си на място, от представителите на фирмата партньор.

7. В случай на ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА И СВЪРЗАНИТЕ С ТЯХ ПРОМЕНИ ПО ПЪТУВАНЕТО ИЛИ ТУРИСТИЧЕСКАТА ПРОГРАМА, “БАЯ ТУРС” ООД НЕ НОСИ НИКАКВА ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ!

7.1 Всички решения, свързани с полетите се взимат от авиокомпанията и компетентните държавни органи. “БАЯ ТУРС” ООД не може да влияе при решенията за излитане, кацане или отлагане на полетите, нито носи отговорност за техните закъснения или промени. В този смисъл “Бая Турс” ООД не може да изплаща компенсации поради промени в часовете на полетите или големи закъснения.

7.2 При закъснение на полет с повече от 3-4 часа “Бая Турс” ООД се стреми да осигури на туристите напитка и обяд/ вечеря под формата на сух пакет.

7.3 При отлагане на полет с повече от 8-10 часа “Бая Турс”ООД се стреми да настани туристите в хотел, което се извършва с оглед на възможностите да бъдат намерени достатъчно свободни стаи в хотелите.

8. За някои от пътуванията е необходим минимален брой туристи, упоменат в офертите, за които това изискване важи. В случай, че за тези пътувания не се събере група, записалите се туристи ще бъдат уведомени до едноседмичен срок преди самото пътуване, като ще им бъде възстановена заплатената от тях сума на 100%. В тези случаи агенцията не дължи допълнителна компенсация или неустойка на туристите.

9. Визов режим – за някои пътувания е необходима виза, която се издава в България. “Бая Турс” ООД сътрудничи за издаването на визите, като не може да гарантира получаването им, нито носи отговорност за действията на компетентните дипломатически представителства на съответните държави. Визи са необходими за Куба, Доминикана, Малайзия, Тайланд, Дубай, Египет и други държави.

10. Местни държавни такси – важно е туристите да знаят, че за повечето далечни дестинации (Куба, Доминикана, Малайзия, Тайланд, Дубай, Мексико и др.) се заплаща местна държавна такса при напускане (в някои случаи при влизане) на страната, която е в размер 20 – 30 евро, в зависимост от държавата.

11. Преди заминаването на всеки турист се издава медицинска застраховка (запознайте се внимателно с условията по нея!), която трябва да обхваща целия период на пътуването. При необходимост да използвате застраховката си в чужбина е необходимо да се свържете с фирмата застраховател, чийто денонощен телефон за връзка трябва да е упоменат в застрахователната полица.

11.1 При необходимост от преглед или извършване на дребни манипулации, чиято стойност е до 150 евро, туристът заплаща на място сумата, като трябва да изиска фактура, която при връщането му в България, ще бъде осребрена от застрахователя.

11.2 Туристите могат да си направят и самостоятелни медицински застраховки за по-голяма стойност, включително с асистанс, както и с оглед на индивидуалните си предпочитания и желания да използват различни други видове застрахователни продукти с избран от тях застраховател.

12. “Бая Турс” ООД има право да променя крайната цена, когато се променят компоненти, участващи във формиране стойността на съответната екскурзия (превоз, хотел, ресторант, курсови разлики и т.н). Промяната ще се оповестява в раздел „Новини” на www.Bajatours.bg.

Договор

за организирано пътуване

Общи условия

за организирано пътуване

Важна информация

за организирано пътуване

Политика

за използване на бисквитки