• some alt text...
  • some alt text...
  • some alt text...
  • some alt text...
  • some alt text...
  • some alt text...
  • some alt text...
  • some alt text...

              "БАЯ ТУРС" ООД е с нов адрес: бул. "България" №53, ет.2, над магазин "Зора", вход от страната на паркинга на магазин "Била"               ОФЕРТИ ЛЯТО 2017 ИТАЛИЯ               Великолепието на Имперските градове 2017               Майски празници - остров Закинтос               Адриатическа приказка 2017               "БАЯ ТУРС" ООД е с нов адрес: бул. "България" №53, ет.2, над магазин "Зора", вход от страната на паркинга на магазин "Била"               "БАЯ ТУРС" ООД е с нов адрес: бул. "България" №53, ет.2, над магазин "Зора", вход от страната на паркинга на магазин "Била"              
НОВА ГОДИНА 2015 – МАДРИД

НОВА ГОДИНА 2015 – МАДРИД

Испанската столица е първокласна дестинация за любителите на изкуството и забавлението в Европа

ДАТИ:
30.12.2015 до 02.01.2016

Кратко описание:

 

1 ден 30.12.2015:

Отпътуване от летище София с редовен полет на BULGARIA AIR София – Мадрид в 06:45. Пристигане на летището в Мадрид в 09:25ч. Организиран трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел FLORIDA NOURTE 4*на пешеходно разстояние до Кралския дворец. Среща с местния екскурзовод. Пешеходна обиколка, която ще  започне от Кралския дворец – един величествен и обаятелен дворец, използван днес като резиденция на кралското семейство. Самият дворец се използва и за официални държавни мероприятия. От там се насочваме към един от най- красивите и натоварени площади в Мадрид Площад Пуерта дел Сол, за да видим прочутия часовник, чийто камбанани известяват настъпването на Новата Година, а самият площад служи за нулева точка за отчитане на пътните разстояния в Испания (Мадрид е географският център на страната, а площадът е централна точка на града). Названието на площада се обяснява с това, че през 15 век тук е преминавала крепостната стена а на мястото на площада се е намирала една от градските порти; Площад Плаза Майор - голям, с множество арки, площад в центъра на Мадрид е доста популярен, както сред жителите на Мадрид, така и сред гостите на испанската столица. Симетричният правоъгълен площад е изграден по традиционен образец и наподобява този на Place des Vosges в Париж. На самия площад ще можете да видите конната статуя на Фелипе III и най- стария ресторант в света, който е влезнал в рекордите на Гинес. Монумента Мечката и Ягодовото дърво, ще направим една романтична разходка по булевард Гранд Вия, където в средата на миналия век са се разхождали Ава Гарднър, Марлене Дитрих, Кари Грант, а самият Хемингуей го е сравнявал с Пето Авеню и Бродуей, взети заедно. След приказната разходка на Гранд Вия се отправяме към площад Испания, от където можете да видите първите небостъргачи на Мадрид и да си направите снимки пред паметника на Сервантес и неговите герои Санчо Панса и Дон Кихот; Ще имате възможност да разгледате храмът Дебод, който е на 2200г. подарен на Мадрид от Египтяните през 1968г. в знак на благодарност за огромната помощ, която страната оказва на Египед за опазване на древните паметници в Абу Симбел. Пешеходната ни обиколка продължава през градините Сабатини изградени върху стари кралски конюшни, следва площад Ориенте, където ще видите така наречените „Статуи пътешественици” и  как скулптурът Пиетро Тача е успял да „изправи” коня в статуята на Фелипе IV – първата в света статуя на кон, вдигнат на задните си крака.Ще разберете за вековна тайна, която се крие на малкото площадче Рамалес, което се намира в близост до Кралския дворец. Ще имате възможност да видите балкона, от който е хвърлен експлозивът по сватбения кортеж на Алфонсо XIII, при който експлозив убива 40 човека, а младоженците по чудо остават живи. Възможност за посещение на Кралския дворец, където можете да разгледате целия блясък и разкош, на няколко испански династии. Вечерта възможност срещу допълнително заплащане посещение на фламенко шоу. Нощувка.

2 ден 31.12.2015

Закуска. Свободно време или по желание посещение на музеите на Мадрид: Галерия Прадо е открита през 1819 г. Повлияна от Лувъра във Франция, испанската кралица решава да изложи богатата колекция от творби на изкуството на кралското семейство. В галерията могат да се видят хиляди картини на известни майстори - Гоя, Рафаел, Рубенс, Тициан, Ван Дайк. Тук са изложени „Трите грации” на Рубенс, „Голата Маха” на Гоя, „Автопортрет” на Дюрер и много други. Музеят за съвременно изкуство от XX век "Рейна София" заема шестетажна монументална сграда, издигната още през 1781 г. от Франсиско Сабатини, считан за най-добрия кмет на Мадрид. Той е един от най-големите по площ музеи в света. Постоянната колекция от XX век е посветена основно на испанското изкуство, но музеят разполага и с много творби на изявени чуждестранни художници. Богатите колекции от 10 000 картини представят огромното разнообразие на съвременното изкуство с всички негови модерни течения. Вечерта възможност за посрещане на Новата Година в ресторанта на хотел FLORIDA NOURE 4* или в Български традиционен ресторант в Мадрид. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА.

3 ден 01.01.2016

Закуска. Свободно време в Мадрид или възможност за допълнителна екскурзия до Толедо срещу допълнително заплащане. С тази екскурзия ще можете да разгледате един от най- древните градове в Европа. Самия град води началото си от бронзовата епоха, като в него са оставили следи римляни, вестготи, араби и евреи. Толедо е наричан градът на трите култури, тъй като години наред мирно си съжителстват христяни, мюсюлмани и евреи. С тази екскурзия ще можете да разгледате Пуерта Нуева ди Бисагра, величествената порта, през която се стига до стария град; площад Сокодовер - най-оживеното място в Толедо, където по време на мюсюлманската власт се е намирал пазарът в града.  Историята на това място пази и тъмни години – по време на инквизицията, като тук са се провеждали екзекуциите на осъдените, замъка Алкасар, където днес се помещава Националния Военно-исторически музей, къщата музей на Ел Греко, катедралния храм Дева Мария, джамията Христос де ла Лус и двете синагоги. Eкскурзия ще ви даде възможност да видите римските терми, които съществуват от Iв.от н.е , пещерите на Херкулес, музея на инквизицията, където ще видите, как са били накзвали грешниците през средновековието, и защо Исабела Кастилска е измислила инквизицията. Можете да бъдете сигурни, че това не е всичко, ще разгледаме заедно музея на Леонардо да Винчи и да видим отблизо неговите уникални творения, които ни дават възможност да се докоснем до неговата гениалност. Ако сте любители на мистерии ще можете да видите мумиите на Толедо в катедралата Сан Андрес. Ще чуете за легенди и истории за тези мумии, както и ще разберете, че под катедралния храм на Дева Мария е била изградена върху стара джамия, а под нея се крият тунели, които водят до тайни и забравени места. Разхождайки се из Толедо ще можете да се движите по стъпките, когато на това място са живеели рицари и благородни дами, които са се движили със своите коне през тесните улички на града. Града е известен със своята толедска стомана, която от миналото до наши дни се изработват ръчно сабии, мечове и ножове. Ще посетим такава работилница, където майстори ювелири изработват изумителни бижута, обеци, гривни и накити. Накрая на своята разходка в Толедо ще похапнем от прословутия Толедски марципан. Връщане обратно в Мадрид. Свободно време. Нощувка.

4 ден: 02.01.2016

Закуска. Организиран трансфер от хотела до летището. Редовен полет от Мадрид до София с авиокомпания BULGARIA AIR. Час на полета 10:15 – 14:40ч.Тагове: нова година в мадрид нова година 2016 nova godina 2016 nova godina madrid 2016